Vragen?

Jouw afval weg in 1-2-3 stappen? Dat kan bij 123 afval. Wij streven ernaar dat alles in een oogopslag duidelijk is. Maar heb jij vragen? Lees dan onze veelgestelde vragen of stel ze anders hier.
Is 123 afval een erkende inzamelaar?

Ja, 123 afval is een onderdeel van Logic Waste B.V., die door de overheid als inzamelaar is erkend. Onze vergunningen hebben wij van de NIWO.

Omdat wij een erkende afvalinzamelaar zijn kunnen bedrijven kwijtschelding aanvragen voor het bedrijfreinigingsrecht. Dat is een jaarlijkse afvalheffing, geheven bijvoorbeeld in de regio Rotterdam.

Op welke dag komen jullie langs?
Onze vrachtwagens rijden door heel Nederland, dus de ledigingsdag hangt af van je locatie. Als je in 1-2-3 stappen jouw rolcontainer bestelt, dan nemen we contact met je op. Vervolgens spreken wij de ledigingsdag en andere informatie met je door. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.
Welke soorten afval halen jullie op?
Voor het MKB halen we verschillende soorten bedrijfsafval op. Wij splitsen dat op in 2 categorieën:

Archiefvernietiging is bij ons ook mogelijk, heb je daar vragen over neem dan contact met ons op.

Betaal ik plaatsingskosten?
Ja, voor het plaatsen van een of meer container(s) rekenen wij eenmalig € 25,-.
Hoe betaal ik?
Bij 123 afval betaal je via een automatische incasso, dus daar heb je geen omkijken naar.
Hoe vaak krijg ik een factuur?
Jij ontvangt van ons eens per kwartaal een factuur. Die sturen wij op de eerste werkdag van het kwartaal. Uitzondering op de regel is wanneer je een extra lediging aanvraagt, want die factureren wij per maand. Het is ook mogelijk om de betaling eens per jaar te voldoen.
De kosten die jullie laten zien: is dat echt alles wat ik betaal?
Jazeker! Wij willen graag dat alle kosten meteen duidelijk zijn. Wij vermelden op de factuur het totaalbedrag exclusief btw. Naast de eenmalige plaatsingskosten berekenen wij geen verborgen administratiekosten, milieukosten of extra containerhuur. Zo weet je per factuur waar je aan toe bent.
Kan ik mijn ledigingsfrequentie aanpassen?
Jazeker, wil je de ledigingsfrequentie aanpassen? Neem dan contact met ons op per mail en vermeldt daarin je bedrijfsnaam en adresgegevens.
Hoe vraag ik een extra lediging aan?
Ook dat regel jij het snelst door ons 1-2-3 een mail te sturen via ons contactformulier. Vermeld hierin wel jouw bedrijfsnaam en adresgegevens waarop jouw bedrijfspand bij ons staat ingeschreven. Binnen een dag hoor je van ons wanneer de extra lediging is.
Mijn ledigingsdag valt op een feestdag. Wat nu?
Wijzigingen in de ledigingsdagen worden bijtijds per mail aan je bekendgemaakt.
Wat is de duur van een contract?
Onze contracten hebben een looptijd van 12 maanden. Daarna wordt het contract stilzwijgend verlengd voor wederom 12 maanden. De opzegtermijn is bij ons 3 maanden.
Hoe kan ik opzeggen?
Uiteraard vinden we het jammer als je bij ons vertrekt. De opzegging dient schriftelijk of per mail bij ons binnen te komen. Voor het opzeggen vragen wij echter wel een kleine bijdrage van € 49,-. Dat zijn onze kosten om jouw rolcontainer weer op te halen en te reinigen.

Om onduidelijkheden te voorkomen verzoeken wij je om in je afmelding duidelijk aan te geven om welk bedrijf en adres het gaat.